Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
- sárgabaracklekvár összerakni
- csoki a tetejére
Így készült:
A lisztet, diót, porcukrot, vaníliás cukrot elvegyítettem, elmorzsoltam a vajjal, majd a tojással összegyúrtam.
1-2 órát kamrában pihent a tészta, közben sült a linzer meg a hókifli.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, szív alakúra szaggattam, tepsibe pakoltam, 180 fokon világosra sütöttem.
Kihűlés után kettesével lekvárral összeraktam, gőz fölött kevés olajjal felolvasztott csokival becsorgattam.
Hosszabb ideig elálló süti. Tapasztalatból mondom, mert még mindig van belőle néhány. S még mindig finom! 😊
Biztos így is nagyon finom volt, és gondolom nem fog rátok száradni ez a finomság sem 😊😊
VálaszTörlésKöszönöm, persze, hogy finom! :-) De legközelebb több csokit fog kapni...
TörlésCsodás! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
Törlés