Túrós linzer

Van nekem az a jó szokásom, hogy meglátok valamit, aztán saját elképzelésem alapján megsütöm. Ez is úgy jött létre: itt megakadt a szemem a recepten, feltételeztem, hogy ez csak finom lehet. El is mentettem, de mikor sütésre került a sor, dehogy vettem én a fáradságot, hogy előkeressem, nekiláttam anélkül. Most, hogy összevetem a két receptet, hát nagyjából stimmel, mégsem ugyanaz. Biztosan az is finom volt, az általam készült sem vallott kudarcot. Egy kissé harapósabb, nem a linzertől megszokott omlós süti lett belőle, de finom volt. Igaz, sütőport is terveztem bele tenni, ami kimaradt. Hát nem rontott volna rajta, biztosan, de ez most anélkül sült ki.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsír
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 tojássárga
  • lekvár
  • porcukor
Így készült:
Előbb a lisztet elmorzsoltam a margarinnal és a zsírral, majd a túróval, cukorral, végül összegyúrtam a citromhéjjal, lével, tojássárgával. Picit ragadt a tészta, ezért nagyobb csipet liszttel megszórtam és átgyúrtam. 
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, kiszaggattam, a korongok felének a közepét is kilyuggattam. Tepsibe pakoltam, 180 fokon sütöttem. Addig, míg enyhén pirulni kezdett.
Kihűlés után lekvárral összeragasztottam egy egész és egy lyukas korongot, porcukorral szórtam őket.

Vadszilvalekvár volt megkezdve, az került bele, mikor az elfogyott, málnalekvár. De szerintem bármilyennel finom lehet. 

5 megjegyzés:

  1. Ez remekül hangzik, én is mentettem. :-)

    VálaszTörlés
  2. Addig még ilyen finom sütiket gyúrsz semmi kifogásom a változtatásaidon:-)) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták lettek, és biztos finomak is. A lekvár is nagyon jól illik hozzá 😊
    Ha meglátok egy új receptet, én is általában változtatok valamit rajta, de így lesz egyedi 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin!
      Szerintem néhány év tapasztalat után mindenki a maga ízlésére alakítja az ételeket. Igen, ettől egyediek, s jó összevetni, ki hogy készíti a hétköznapi ételeket.

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...