Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- kevés olaj
- só
- bors
- fokhagymasó
- házi ételízesítő
- néhány szál petrezselyemzöld
- fél kg mélyhűtött zöldségkeverék
- 25 dkg köles
Így készült:
A húst megmostam, csíkokra vágtam. 2-3 evőkanál olajon párolódni tettem. Sóztam, borsot szórtam rá meg kevés fokhagymasót. Mikor kifehéredett, ráborítottam úgy fagyosan a zöldségkeveréket (mexikói volt), s lefedve hagytam megpárolódni.
A kölest háromszoros mennyiségű vízben főni tettem. Sóztam, 1 teáskanál házi ételízesítőt tettem bele.
Mikor mindkettő kész volt, összekevertem, rászórtam a felaprított petrezselymet, s ettük is.
Hagymát is terveztem tenni bele, de a kapkodás során elmaradt, mikor majdnem kész volt, akkor jutott eszembe. De anélkül is finom volt.
Fűszerezni lehet ízlés szerint. A köles semleges ízű, amit hozzáadunk, az ízesíti meg.
Én bulgurral készítettem hasonlót, és nagyon szerettük. Kölessel is biztos finom volt. :)
VálaszTörlésÉn is szoktam bulgurral is, azzal is finom. A köles kicsit más.
TörlésSzerintem nagyon guszta lett! És biztos finom is, és persze egészséges is. Hasonlót bulgurból én is készítettem már :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-) Finom, mi szeretjük a hasonló zöldséges-húsos ételeket, bulgurral is.
Törlés