Zöldséges-húsos köles

Ez is egy gyors ebéd volt, munka után összedobott. Egyszerű és nagyszerű, mindenkinek ízlett. A köles első fele tejbeköles lett, a maradékból rittyentettem most ebédet. Csak a felszeletelt húst rádobtam az olajra, nemsokára a zöldség is társult, közben a kölest megfőztem külön, mert nem tudtam, hogyan viselkednének együtt, aztán mikor minden kész volt, összekevertem. Hát, nem valami fotogén, meg én sem kezelem túl jól a technika eszközeit, de finom lett, ezt állítom.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • kevés olaj
  • bors
  • fokhagymasó
  • házi ételízesítő
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • fél kg mélyhűtött zöldségkeverék
  • 25 dkg köles
Így készült:
A húst megmostam, csíkokra vágtam. 2-3 evőkanál olajon párolódni tettem. Sóztam, borsot szórtam rá meg kevés fokhagymasót. Mikor kifehéredett, ráborítottam úgy fagyosan a zöldségkeveréket (mexikói volt), s lefedve hagytam megpárolódni.
A kölest háromszoros mennyiségű vízben főni tettem. Sóztam, 1 teáskanál házi ételízesítőt tettem bele.
Mikor mindkettő kész volt, összekevertem, rászórtam a felaprított petrezselymet, s ettük is.

Hagymát is terveztem tenni bele, de a kapkodás során elmaradt, mikor majdnem kész volt, akkor jutott eszembe. De anélkül is finom volt. 
Fűszerezni lehet ízlés szerint. A köles semleges ízű, amit hozzáadunk, az ízesíti meg.

4 megjegyzés:

  1. Én bulgurral készítettem hasonlót, és nagyon szerettük. Kölessel is biztos finom volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szoktam bulgurral is, azzal is finom. A köles kicsit más.

      Törlés
  2. Szerintem nagyon guszta lett! És biztos finom is, és persze egészséges is. Hasonlót bulgurból én is készítettem már :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! :-) Finom, mi szeretjük a hasonló zöldséges-húsos ételeket, bulgurral is.

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...