Recept innen. Kekszformázóval kellett volna kinyomni, de sehogy sem akart engedelmeskedni, folyton hozzáragadt a formához. Feladtam, meggömbölygettem. Így nem lettek olyan szépek, de elfogytak. Lehet, a nagy meleg miatt volt lágyabb a tészta a kelleténél, vagy a nagy tojások miatt... Most már nem is morfondírozok rajta...
Hozzávalók:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg keményítő
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 23 dkg vaj
- 2 egész tojás + 1 sárgája
- kandírozott cseresznye, rahátkockák
Így készült:
A lisztet, keményítőt, sót, cukrot elmorzsoltam a vajjal, majd összegyúrtam a tojásokkal. Kissé lágyabb tészta lesz.
Egy órányi pihentetés után gömböket formáztam belőle, tepsibe pakoltam kissé távolabb egymástól, majd mindegyik közepébe nyomtam vagy 1-1 szem cseresznyét, vagy rahátkockát.
180 fokos sütőben addig sültek, míg egész enyhén pirulni kezdett.
Mindkét változat finom volt, de a kandírozott cseresznyés mégis különlegesebb.
Elméletileg hosszabb ideig eltartható süti, kekszféleség.
Kekszformázó nélkül is nagyon szépek lettek, az ízük pedig így is úgy is csodás lehetett 😀
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Katalin! :-)
TörlésNagyon jól mutatnak és biztos finomak. Az jutott eszembe hogy esetleg zselé cukorral szerinted működne?
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Egyszer a Lidl-ben vettem dobozos zselés cukrot, azzal működött- kiflit töltöttem vele. Egy próbát megér másmilyennel is, hátha...
Törlés