Egész egyszerű elkészíteni, aztán mikor fogytán van, utánatöltöm, belefacsarva egy újabb citromot.
Hozzávalók:
- víz
- citrom
- néhány szál menta és levendula
- cukor
Így készül:
A kancsót felöntöm vízzel, belecsavarom egy citrom levét. 3-4 szál mentát és levendulát megmosok, fejjel lefelé a kancsóba teszem, egy evőkanál cukrot szótok bele. Rövid idő után iható is.
A cukor nem oldódik fel teljesen, nagy része az alján marad, így mikor fogytán van s megint felöntöm vízzel és citromlével - a "gazok" maradnak benne-, már nem cukrozom. De cukor nélkül is teljesen iható.
A növények íze enyhén érezhető rajta- készíthető csak egyikkel, vagy csak másikkal, mindenképp hűsítő innivaló. Jégkocka is dobható bele, aki hidegen szereti- én kihagyom.
Nekem van a kertben mindkét növény, a mentát nem győzöm kigyomlálni, de itt-ott hagytam belőle. A levendulám meg őszig hozza a virágokat, igaz, így utólag kevesebbet, de folyamatosan tudok csipkedni róla. A többi száradva vár sorára- valószínűleg tea lesz belőle a hidegebb napokon.
Nagyon finom és guszta itókával hűsítitek magatokat! Sajnos mi is kevesebbet iszunk a kelleténél....😊
VálaszTörlésHasonló limonádét én is szoktam megkeverni, de én minden italt csak jól lehűtve szeretek 😊. Jó neked, hogy még virágzik a levendula, Apukámnál már rég levirágzott.
Nekem is van az erkélyünkön két mentabokor is, de idén nagyon csúnyák lettek, mintha lisztharmat lenne....