Lekváros szeletek

Már megint 3-4 üveg lekvár került be megbontva a hűtőbe, mert mindig mindenki másféléből kér egy-egy keveset, a többi meg marad sorsára várakozva. Nos, én döntöttem a sorsuk felől: az összeset egy süti lapjai közé kentem. Gyúrtam egy pitetészta-szerű tésztát, négy részre osztottam, lapokká nyújtottam, ahogy jöttek sorra a lekvárok -szilva, sárgabarack és végül körte-alma- rájuk simogattam, sütöttem, kóstoltam, elégedetten nyugtáztam, hogy ehető lett. 😉


 Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • csipet só
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál joghurt
  • többféle lekvár tölteni
  • 1-2 evőkanál porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet, sütőport, cukrot, csipet sót elmorzsoltam a zsírral, majd tésztává gyúrtam a tojásokkal és joghurttal. A joghurt mennyiségével lehet játszani, ha kemény a tészta, még tenni, ha esetleg kicsit lágy, ragacsos lenne, liszttel lehet javítani rajta. 
4 részre osztottam, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtottam. (28×32 cm-es) Az elsőt lekentem egyik lekvárral, erre tettem a második lapot, újabb lekvár, megint tészta, következő lekvár, s befedtem az utolsó lappal.
180 fokos sütőbe tettem. Addig sült, míg a teteje világosbarna színt kapott.
Kihűlés után beszórtam porcukorral, szeleteltem.


Finom, puha sütemény lett. Mindenki szívesen járt rá, sőt, előnyben részesült a másikként sütött, csokissal szemben. 

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a különféle színű lekvárokkal ez a süti. Hát, még íze milyen finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :-) Nekünk ízlett, hamar elfogyott! Csak az utolsó szelet maradt meg, de ez már szokás nálunk- mindenki hagyja a másiknak, aztán ottmarad. :D

      Törlés
  2. Ezt a sütit nagyon jól kitaláltad, el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet 😀.
    Nagyon szépek a korondi kerámiáid, mert gondolom azok. Ilyen bordós színűből nekünk is van egy korsó és egy dísztányér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :-)
      Igen, korondiak a kerámiák. Már régebben hoztuk őket, az utóbbi időben inkább zöldeket hoztunk, azok a kedvenceim.

      Törlés
  3. Nagyon finom lehetett és még a lekvárjaid is elfogytak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :-) Így van, kétszeresen hasznos volt megsütni! :-)

      Törlés
  4. Nagyon jól felhasználtad a megbontott lekvárokat, jobb végük nem is lehetett volna. :) Nagyon guszta szeletek!

    VálaszTörlés
  5. Azt hittem, külön kell a lapokat megsütni. Nem folyt ki a lekvár?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyben sült az egész. Nem folyt ki a lekvár, inkább egy részét beszívták a lapok. Főleg a legfelső almás tűnt el, pedig azt kentem a legvastagabban.

      Törlés

Karfiolfasírt

Ahogy várható volt, megint itthonról tanulásra lettünk ítélve. Ami nem olyan nehéz, mint elsőként volt, mert már rutinosabbak vagyunk. Nem ö...