Szirupos-rahátos kifli

Ígéretet teljesítek.
Még tavaly készült ez a kifli, amikor még nem igazán tudtam, mihez kezdek a lefényképezett sütikkel. Mikor már nem tanulásra használtam az internetet, felfedeztem a gasztroglogokat, a Príma Konyhának köszönhetően. Hosszasan mérlegeltem, de aztán mégiscsak belevágtam. Még meg sem untam:-)
Hááát...most már másképp fényképezném le, de akkor még "kicsi voltam és buta". Sárga és barna tészta egymásra téve, raháttal töltve, sütés után szirupba mártva és kókuszba forgatva. No de ez az elkészítésből úgyis kiderül, csak a képet akartam magyarázni.

Így szól a recept: 3 kanál cukor, 3 tojás, 3 dl tej, 2 dl olaj, 1 csomag szalalkáli kevés citromlével felfuttatva, diónyi élesztő, csipet só. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. (Nem emlékszem, mennyi lehetett, de 70-80 dkg-ra tippelek a hozzávalók alapján. Kemény kell legyen a tészta.) Felébe kakaót gyúrunk pici tejjel.
Fél órát pihentetjük.
Mindkét részt 4 fele osztjuk, kerekre nyújtjuk. Egymásra teszünk egy sárga és egy barna lapot, 8 fele vágjuk, mintha tortát szeletelnénk. Egy-egy szeletke raháttal töltjük mindegyiket, felsodorjuk. Tepsibe tesszük, kisütjük.
Míg sül, megfőzzük a szirupot: 1 dl víz, 3 csomag vaníliás cukor, 25 dkg cukor- ezeket a cukor oldódásáig főzzük.
A megsült kifliket a forró szirupba mártjuk, kókuszreszelékbe hempergetjük.

Rendhagyó a recept leírása, a füzetemből másoltam ki, kicsit kibővítve, mert elég vázlatosan, csak számomra érthető módon szoktam őket leírni. Még otthoni -zilahi- recept. Egyszer megsütöttem ott is, mikor mi már itt laktunk, Anyukám és a nővéremék még ott. Akkor volt a 10 éves érettségi találkozónk, oda is vittem belőle. De azóta talán még kétszer vettem rá magam, mert elég munkaigényes, de finom, puha kiflik lesznek belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...