Az én változatom is nagyon finom lett, sőt, ez az egyik legfinomabb túrós süti- szerintem.
Ilyen lett:
A tésztához:
- 4 egész tojás
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 2 tojás
- 1 kg túró
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál gríz
- 1 csomag vaníliás pudigpor
- fél citrom leve
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Így készült:
A tésztához a tojásokat elkevertem a cukorral. Hozzáadtam a csipet sót, olajat, sütőport, lisztet, és apránként a tejet, közben kavargattam, hogy sima tésztát kapjak.
Elkészítettem a tölteléket is: az összes belevalót összekavartam. Előtte a túrót azért villával összetörtem-nyomkodtam.
Fele tésztát kikent tepsibe borítottam s 180 fokon elősütöttem. Azaz addig ült a sütőben, míg teteje már nem volt lágy. Ekkor kivettem, ráborítottam a túrót, elegyengettem. Rákanalaztam a tészta másik felét mindenfele a tetejére s kanállal próbáltam elkenegetni, hogy lehetőleg befedje a tetejét.
Visszatettem a sütőbe és készre sütöttem.
Tényleg nagyon finom, a tésztája jó puha, szinte puhább, mint a túrótöltelék. Jól esett harapdálni, egyik szeletet a másik után. Ez is olyan süti, amelyiknél nem álltam le a kóstolásnál! 😊
A kinézete minden esetre nagyon meggyőző! 🙂
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésMeggyőző valóban :) Remek!
VálaszTörlés