Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 60 dkg darált hús
- só
- bors, paprika
- oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 3-4 dl paradicsomlé (házi)
- reszelt sajt a tálaláshoz
Így készül:
A spagettit sós vízben kifőztem, leszűrtem.
A hagymát apróra vágtam, kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam a húst, sóztam. Morzsásra pirítottam. Fűszereztem borssal, paprikával, s a zöldfűszerekből is raktam 1-1 nagy csipettel, oregánóból kicsit többet. Beleöntöttem a paradicsomlét, összefőztem, s kész is.
Nem szoktam mérni a paradicsomlét, öntök hozzá valamennyit, s ha nem találom elég szaftosnak, még egy keveset. Ketchupot is teszek néha hozzá, most épp nem.
A kifőtt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
Sosem készítem porból, nekünk így is tökéletes. Hogy milyen az "igazi" bolognai, nem tudom, nem jártam utána, nálunk ez a változat alakult ki és vált be az idők során. Volt, amikor reszeltem bele répát is, mert valahol ilyen receptet láttam- ez elmaradt.
Ez nálunk is kedvenc :-) Nagyon jól néz ki, fincsi lehetett :-)
VálaszTörlés