Leányzóm azt kérte tegnap, hogy vacsorára "olyan finomat" készítsek neki. Mikor körülírta, rájöttem, mit szeretne, de annyit kialkudtam tőle, hogy inkább ma ebédre készítsem el. Eszembe jutott, hogy régen-régen már írtam bejegyzést erről a finomságról, amit ha én el is felejtenék, a gyerekek időnként felelevenítik. Meg a recept miatt is előkerestem.
Ezzel az étellel mi úgy jártunk, mint Hankka, -tőle van a recept-. Megláttuk és megszerettük. El is készítettük, nem is egyszer. Tényleg nagyon finom, nem hiszem, hogy meg lehetne unni. Csak ici-picit változtattam rajta, nem volt keményítőm, ezért a liszt mennyiségét emeltem picit. Amúgy- szokásom ellenére- tartottam magam a leírtakhoz.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- só
A mázhoz:
- 6 evőkanál 10%-os ecet
- 6 evőkanál méz
- 8 evőkanál ketchup
- csili ízlés szerint
- szezámmag
A tésztához:
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 1-1,5 dl víz
Így készült:
A húst jó ujjnyi darabokra vágtam, sóztam, összeforgattam, pihenni hagytam.
A máz hozzávalóit a szezámmag kivételével összefőztem.
Megkevertem a tésztát: előbb a tojást az olajjal, majd hozzáadtam a lisztet, sütőport, sót, és apránként annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztához hasonló masszát kapjak.
Ebbe a tésztába belemártottam a húsdarabokat, bő olajban pirosra sütöttem. Mikor mind kész, ráborítottam a mázat, óvatosan összeforgattam, hogy mindenhova jusson. Szezámmaggal (fekete is van közötte, szeretem tarkán használni) bőven beszórtam.
Rizst -mi mást?- ettünk hozzá.
Eddig ez a finomság elkerülte figyelmemet pedig nagyon jó lehet! Váljon egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönjük szépen! :-) Érdemes kipróbálni, igazán finom, és kiadós- jó nagy adag lesz az egy csirkemellből.
TörlésMostanában csípem a kínait, így kipróbálós. :-D teller-cake
VálaszTörlésMi mindig is csíptük, legalábbis jó néhányat közülük. :-) Merem ajánlani kipróbálásra, finom!
TörlésNagyon guszta lett, finom is lehetett! Szeretjük a kínait, így hasonlót én is csináltam már :-) valóban jó kiadós.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Nálunk a szecsuáni csirke volt az első, ami gyökeret vert a konyhánkban, aztán a pirított tészta, majd ez. Gyerekek kedvencei! :-)
Törlés