Hozzávalók:
A tojásfehérjés laphoz:
- 6 tojásfehérje
- csipet só
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál darált dió
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 1 dl víz
A krémhez:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
- 18 dkg cukor
- 3 tasak 3 az 1-ben kávé
- 20 dkg vaj
Így készült:
A fehérjéket a csipet sóval felvertem, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá vertem. Hozzáadtam a diót (púpos evőkanállal mértem), óvatosan összeforgattam, majd a kávét, sütőport és lisztet (közepesen púpos kanállal mérve) is hozzáadtam, kettesével, óvatosan kevergetve. Végül a víz került bele, s miután összekevertem ezzel is, sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát.
175 fokos sütőben sütöttem addig, míg a teteje enyhén pirulni kezdett.
A krémhez előbb a pudingot főztem meg. A pudingporokat simára kevertem kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáadtam. Állandóan kavargatva sűrűre főztem. Miután levettem, belekavartam a 3 tasak kávét. Hagytam kihűlni, közben gyakran megkevertem. A vajat elkevertem a cukorral, s kanalanként hozzáadtam a közben kihűlt pudingot. Habosra kevertem, majd rákentem a diós lap tetejére a krémet.
Ezt én is nagyon tudnám kedvelni:-))
VálaszTörlés:-) Finom volt, s most esne igazán jól! :-)
TörlésMennyi finom sütemény van a világon! Én is, én is nagyon kedvelném :)
VálaszTörlésDe van ám, Vicuska. Férjem mondta nem egyszer, ha addig élek, míg az összes sütit végigsütöm, amit kinéztem innen-onnan, az már jó. De sosem érek a végére, mert mindig jönnek újak! :D
TörlésAkkor hát úgy tűnik, hosszú életűek leszünk! :D
Törlés:D Úgy legyen!
Törlés