Aszalt paradicsomos csiga

 Az aszalt paradicsom szintén megosztó nálunk: ki szereti, ki nem. Én nagyon, készíteni is szoktam, így. Leginkább kenyérbe és pogácsába csempészem bele, van is jó néhány recept a blogon, de a vele töltött csirkemell is nagyon finom. Csigát még nem ízesített- hát most azt is:




Hozzávalók:
A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő 
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 12 dkg zsiradék (fele margarin, fele zsír)
  • 1 tojás
A töltelékhez:
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 8-10 darab aszalt paradicsom
  • 8-10 darab olajbogyó
  • 1-1 nagy csipet só, bors
  • néhány bazsalikomlevél
Így készült:
A tejet kellemes melegre langyosítottam, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztet, sót tálba mértem, elvegyítettem, elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. Hozzáadtam a tojást és élesztős tejet. Összegyúrtam, megdagasztottam a tésztát. Ha túl kemény lenne, még kerülhet bele kevés tej.
Kevés liszttel megszórva, letakarva hagytam kelni.
Közben a töltelékhez apróra vágtam az aszalt paradicsomot és az olajbogyókat, az összes hozzávalóból kenhető masszát kevertem.
Mikor megkelt a tészta, kinyújtottam, téglalap alakúra, lekentem a töltelékkel, feltekertem, ujjnyi szeletekre vágtam, tepsibe pakoltam.
180 fokos sütőbe tettem, pirulásig sütöttem. 


Az olaszos ízvilág kedvelt nálunk, így ez a csiga is mindenki ínyére volt. Még Férjuram sem panaszkodott a belekerült paradicsom miatt.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek a csigáid, finomak is lehettek az olaszos ízzel! Apukám is aszalt tavaly paradicsomot, amivel a kenyérlángost sütöttem. Olajjal még nem próbáltuk, pedig olívában eltéve biztos sokkal finomabb. Főleg egy ilyen ínycsiklandó csigában!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!
      Így is, úgy is jó az aszalt paradicsom- nekem is sikerült zörgősre szárítani, azt is felhasználtam. Az viszont, hogy vízbe áztatva felpuhul, eszembe sem jutott volna- ezt a Tőled tudtam meg, Neked köszönhetem!

      Törlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...