Háromcsokis keksz

 Leányzómnak sütöttem. Nagy útra készült, én meg nagyon izgultam miatta, meg aztán nehéz volt elszakadni tőle két hónapra. Eddig három hét volt a leghosszabb távolléte. Párjával együtt önkéntes munkát vállaltak egész nyárra Székelyföldön. Gyerekeket táboroztatnak. Napokkal korábban elmentek Szegedre, onnan tegnap délután szerencsésen megérkeztek úticéljukhoz- autóval mentek, ilyen sokat még nem vezettek, de ügyesen boldogultak- , így megnyugodtam. Fiúnk meg Szegeden van, így először egyedül töltöm a nyarat. Már a gyerekeim nélkül. Nem is igazán találtam a helyem néhány napig, de mára előírtam magamnak a tennivalókat, hogy lefoglaljam magam. Először is blogot írok.



Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 2 tasak 3 az 1-ben kávé
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10-10 dkg fehér-, ét- és tejcsokoládé
  • 10 dkg dió
  • 3 kisebb tojás
Így készült:
A csokikat és a diót feldaraboltam.
A lisztet, cukrot, sót, sütőport, kávét, kakaót összevegyítettem, majd összemorzsoltam a margarinnal. Beleborítottam a csokikat és a diót, majd a tojásokkal összegyúrtam. Kissé lágyabb, de formázható masszát kaptam. Előbb 40 dkg liszttel gyúrtam össze, de nagyon ragacsos volt, ezért került bele még 5 dkg, így pont jó lett.
2 órányit pihentettem a tésztát, majd kiskanállal diónyi gombócokat téptem belőle, meggömbölyítettem, tepsibe pakoltam, kicsit lelapítottam. Hagytam közöttük helyet, mert sülés közben nőnek. 
180 fokos sütőbe tettem, s addig sültek, míg tetejét megnyomva már nem lágy. Úgy 10 perc után érdemes ránézni, mert hamar sül. 



Az utolsó néhány, itthon maradt darabot fotóztam le sebtiben. Még levendulás kekszet is sütöttem nekik, mert az tapasztaltan huzamosabb ideig is eláll. Meg is kaptam rá a rendelést nyaralásra is. 
A háromcsokis keksz pedig, amit hirtelen jött ötlettől vezérelve dobtam össze, finomra sikerült, meg is dicsérték. Tegnap bevásárlás során újabb csokikat szereztem be- muszáj lesz megismételni! 😀

2 megjegyzés:

  1. Finom keksszel indítottad útjukra a fiatalokat. Nehéz elengedni a gyerekeket, akár hány évesek is, de ez az élet rendje. De ha tudod hogy jó helyen vannak, és minden rendbe van, akkor kicsit könnyebb. Szép dologra vállalkoztak, csak büszke lehetsz Hédire! Milyen gyorsan múlt el az idő, nemrég ballagott az általános iskolában, most pedig egyetemista, kész felnőtt nő....
    Végre sikerült tegnap feltennem az Édesapámnál töltött 10 nap képeit. Ott sütöttem a bögrés sütidet, a róla készült képek is ebben a sorozatban látszanak. Nagyon finom volt, köszi szépen a receptet! Mindenkinek nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    Igen, tudom, kell hagyni szárnyalni őket, s majd az idő eldönti, milyen messzire repülnek. Visszagondolva nem is tudom, mikor telt el így az idő, valóban, most voltak kicsik, s már bőven felnőtt korúak mindketten. Jól érzik ott magukat, napi szinten beszámol az élményeiről, nemzetközi társaság veszi körül, használja és tökéletesíti az angolt. Tényleg jó helyen van.
    A receptet nagyon szívesen, örülök, hogy rátaláltál, megsütötted, hát még annak, hogy ízlett is!

    VálaszTörlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...