- 15 dkg cukor
- 17 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- 1 üveg meggybefőtt
- 2-3 nagy alma
- 5-5 dkg darált dió és cukor
Az almát megpucoljuk, cikkekre, majd vékony szeletekre vágjuk. A meggyet leszűrjük. A darált diót és cukrot összevegyítjük.
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, majd a tejet a liszttel, sütőporral és mákkal váltakozva adjuk hozzá. Kikent tepsibe simítjuk.
Elosztjuk a tetején az almát és meggyet, beszórjuk a cukros dióval . Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A család nem rajong a mákos sütikért, de ez ízlett mindenkinek a meggynek köszönhetően. Nem is sütök gyakran mákkal, a mákos kalács egyenesen száműzve van...de nem miattam.
Most pedig mehetek vasalni, esett egy 5 perces zápor, s kissé lehűtötte a levegőt, most már nincs semmi mentségem...
Nagyon jól néz ki, biztos finom is!
VálaszTörlésKöszi, Angéla! Tényleg finom, egyszerű és nagyszerű süti.
VálaszTörlés