Rántott tejbegríz

A gyerkőcök nagyon szeretik a tejbegrízt. Ha nem ízlik nekik a második, csak főzök egy keveset. Édesanyám olyankor főzte, amikor kevés ideje maradt ebédkészítésre. De soha nem rántotta ki, ezt Anyósomtól tanultam. Ritkán ugyan, de én is készítem, egy-egy kiadósabb leves mellé, s természetesen csemetéim sem húzzák az orrukat miatta.
Így néz ki. Nem is sorolom fel a hozzávalókat, annyira egyszerű. Sűrű tejbegrízt főzünk egy lábosban, (1 l tejhez 16-20 dkg grízt, 3-4 evőkanál cukrot, nagy csipet sót adunk), hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, kb. ujjnyi vastagra szeleteljük, a hosszabb rudakat kettévágjuk. Azért főzöm lábosban, mert ebben lehet szeletelni, nem kell deszkára borítani, ott kihűteni, még több mosatlant gyártani, amiben nagy művész vagyok. A rúdakat lisztbe, tojásba, prézlibe mártjuk, azaz a szokásos módon panírozzuk, olajban kisütjük. Fahéjas cukorral tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, nekem kedvencem. Én lekvárral szoktam tálalni, így:

    http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/panirozott-grizkocka.html

    VálaszTörlés
  2. Szia, Martinelli! Most voltam "nálad", megnéztem a te változatod. Legközelebb lekvárral esszük:-)

    VálaszTörlés
  3. Gerdi, örülök, hogy jártál nálam. Próbáljátok ki valami savanykás lekvárral mert nagyon finom!

    VálaszTörlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...