Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csomag szalalkáli
- 1 dl tej
- 1-2 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 5 dl tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- 5 evőkanál gríz, púposan mérve
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
Így készült:
A tejből a sóval, vaníliás cukorral, 1 evőkanál cukorral és grízzel tejbegrízt főztem. Nem lett nagyon sűrű, de hűlés közben még keményedik. Ha túl keményre főzzük a tejbegrízt, nem lehet majd jól elkeverni a vajjal. Hagytam kihűlni, közben időnként megkevertem.
A tésztához valókat tálba tettem, kivéve a tejfölt. A szalalkáli úgy került bele, hogy előtte feloldottam az 1 dl tejben.
Összegyúrtam, közben annyi tejfölt tettem hozzá, hogy összeálljon a tészta, de kemény legyen.
15-20 percet pihentettem.
3 részre osztottam, sorra tepsi méretűre nyújtottam őket s tepsi hátán kisütöttem. Hamar sül, figyelni kell rá. Amint megnyomva szilárdnak éreztem a tetejét, ki is vettem.
A vajat a cukorral kikevertem, majd hozzákanalaztam a kihűlt tejbegrízt.
A krémmel megtöltöttem a közben kihűlt lapokat.
Nem árt, ha néhány órát várunk vele a szeleteléssel, de akár azonnal is lehet. Én úgy tettem, mert már várták a kóstolót belőle.
Finom, pihe-puha, nem túl édes süti lett.