Mifelénk nem volt hagyományos étel, később kaptunk rá, de nagyon. A gyerekek szokták rendelni. Szívesen is készítem, mert finom is, meg kiadósabb, mint a sima rántott hús. Idővel kialakult hozzá a saját receptem, mindig így készítem.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- só, bors, paprika keveréke
- 3 közepes krumpli
- 3 tojás
- 3 púpozott evőkanál liszt
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál liszt a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
Így készült:
A csirkemellet kifiléztem, ujjnyi darabokra-csíkokra vágtam. Megszórtam só-bors-paprika keverékével, 15-20 percig hagytam állni.
Közben egy tányérban odakészítettem a lisztet. Elkészítettem a krumplis masszát is: a krumplit megpucoltam, lereszeltem a reszelő nagy lyukú oldalán. Elkevertem a tojással, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és liszttel. Ha lágynak találom a masszát, még kevés lisztet keverek hozzá. Olyan kell legyen, hogy a húsról ne folyjon majd le.
Ujjnyi olajat tettem melegedni, serpenyőben.
A húsdarabokat előbb lisztbe, majd a krumplis masszába forgattam. Ha úgy találom, hogy nem tapad meg rajta elég krumpli, még kanállal pakolok rá egy keveset a serpenyőben.
Közepes lángon ujjnyi olajban pirosra sütöttem mindkét oldalát.
Köretnek bármi készülhet hozzá, akár tört krumpli is, vagy rizs, párolt zöldség- ezúttal párolt brokkoli. De a zöldparadicsom csatni is finom volt hozzá.
Finomat főztél, és a köreted is finom lehetett :-)
VálaszTörlésEgy-kétszer én is csináltam borzaskát, finom, kiadós étel :-)
Nagyon guszta lett a tiéd!