Hozzávalók:
- 80 dkg liszt (fele rétesliszt)
- 2 teáskanál só
- 25 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- + 1 tojás lekenni, köménymag beszórni
Így készült:
A lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral és margarinnal, majd elvegyítettem a reszelt sajttal is. Hozzáadtam a tojásokat és a 2 púpozott evőkanál tejfölt. Összegyúrtam. Ha nem állna össze a tészta, még kerülhet bele tejföl.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát, csillag formával kiszaggattam.
Tepsibe pakoltam, felvert tojással lekentem, köménymaggal szórtam.
180 fokon világosra sütöttem őket.
Napok múlva is omlós-roppanós süti, szívesen rágcsálom. Sokkal többet ettem belőle, mint az édesekből.
Sütöttem még sósnak egy adag sütőporos vajaspogácsát, azaz margarinosat, mert most az került bele. A vajat elhasználtam a linzerbe, mert azzal sütve határozottan finomabb. Mint minden. A pogácsa is finomabb volt vajjal, így kicsit szárazabb lett. De azért így sem vallott szégyent.
Szilveszterre is készítek belőle egy adagot... Mert finom volt! :-)
El is készült a sós rágcsa szilveszteri változata is: más forma, más mag, más sajt- ezúttal füstölt került bele. Így is finom volt!
Mellette szalonnás pogácsa (hasonló) és egyszerű sajtos rúd kapott helyet:
Szilveszterre is készítek belőle egy adagot... Mert finom volt! :-)
El is készült a sós rágcsa szilveszteri változata is: más forma, más mag, más sajt- ezúttal füstölt került bele. Így is finom volt!
Mellette szalonnás pogácsa (hasonló) és egyszerű sajtos rúd kapott helyet:
Nagyon ötletes a megformázásuk :-) Fincsik lehettek!
VálaszTörlés