Sajtos vajaspogácsa, sütőporral

Négyen vagyunk testvérek. Úgy gondolom, jó dolog ez, s az is, hogy bár négy fele szórt szét minket a sors, igyekszünk megragadni az alkalmakat, hogy együtt lehessünk, amikor mindenki elérhető közelben . Így volt ez az elmúlt hétvégén is, amikor is Nővéreméknél gyűltünk össze. Természetesen sütivel állítottunk be! 😉
Édeset is sütöttem, meg sósat is. Mivel a múlt szombat munkanap volt- a téli szünet egy napját kellett ledolgozni, ami előtt sokan értetlenül állnak, de van rá hivatalos magyarázat: a dolgozó szülők gyerekeinek biztosítani kell a felügyeletet- így nem sok időm volt élvezkedni a konyhában, gyors megoldást választottam. Ez egy sütőporos pogácsa, csak össze kell gyúrni, s máris lehet nyújtani, szaggatni, sütni.


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 10 dkg reszelt sajt + 12 dkg a tetejére
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 4-5 evőkanál tejföl
Így készült:
A lisztet, sót, sütőport tálba tettem, elmorzsoltam a vajjal. Belekerült a 10 dkg reszelt sajt, a tojás, s fokozatosan annyi tejföl, hogy gyúrható tésztát kapjak. Alaposan összedolgoztam.
Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam a kész tésztát, apró pogácsaszaggatóval kivágtam, tepsibe pakoltam. Mindegyikre került 1-1 csipet reszelt sajt.
180 fokos sütőben világosra sütöttem őket.

Bár csak fél kg lisztből készült, lett belőle két és fél tepsivel. De ünnepekre mindenképpen érdemes duplázni az adagot!
Merem ajánlani, finom lett, így sütőporosan is. Bár ezt is meg kell gyúrni, de a kelesztési időt meg lehet vele spórolni. 
Sütöttem már hasonlót, azaz sütőporos vajaspogácsát, az is finom volt -recept itt-, de így sajtosan még annál is. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...