- 7 tojásos kakaós piskóta (2 evőkanál lisztet 1-1 evőkanál kakaóra és őrölt kávára váltottam)
A krémhez:
- 7 evőkanál rétesliszt
- 7 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 18 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaó
Továbbá:
- 20 dkg babapiskóta
- 2 dl főtt kávé
- 10 dkg csoki+ 2 evőkanál olaj a tetejére
Így készült:
A szokásos módon sütött piskótát kihűlés után vízszintesen kettévágtam.
A krémhez a lisztet kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a többi tejet is és kis lángon, állandóan kevergetve sűrűre főztem. Azon forrón beleaprítottam a csokit, s kevergettem, míg felolvadt.
A pépet hagytam kihűlni, közben mindjárt-mindjárt megkavartam.
A vajat elkevertem a cukorral, belekanalaztam a kihűlt pépet. Végül elkevertem benne a kakaót is.
Fele krémet az alsó piskótalapra kentem. Egyenletesen kiraktam a kávéba mártott babapiskótával -nem áztatott, csak épp mindkét oldalát belemártottam-, erre kentem a krém másik felét.
Befedtem a másik lappal.
A csokit gőz fölött az olajjal együtt felolvasztottam, s bevontam vele a süti tetejét.
Jó csokis lett, s enyhén kávés. Meg nagyon krémes, szerettem.
Nagyon jól néz ki azokkal a világos babapiskótaszemekkel 😊
VálaszTörlésBár én nem szeretem a kávét, de azt mondom, hogy fincsi lehetett 😊
Köszönöm! :-)
TörlésSzerintem ízlene Neked is, mert nem erősen kávéízű, épp csak.