Mikor többféle sütit sütök, a lekváros kifli valahogy mindig képbe kerül. Recpetböngészés közben is sűrűn rájuk kattintok, újabb és újabb változatokat keresvén. Nem mintha aztán nagyon akarnám követni a receptet, de ihletet adnak. Így esett, hogy a megrendelt kevert süti mellé készült egy adag kiflicske is, ami frissen puha volt, néhány nap múlva roppanós.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárga
- 3 dl joghurt
- kb. fél dl tej
- lekvár
- vaníliás porcukor
Így készült:
A lisztet, sót, porcukrot elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam a tojássárgákat és a joghurtot. összegyúrtam. Nem igazán akart összeállni, ezért kevés tejet adagoltam hozzá, mire gyúrható, nem túl kemény tésztát kaptam.
A tésztát 7 kisebb ökölnyi gombócra osztottam. Mindegyiket vékony, tányérnyi kör alakra nyújtottam. Nyolcba vágtam, mint a pizzát, s lekvárt téve a szélesebb felére, felsodortam. Tepsibe pakoltam, 180 fokon világosra sütöttem.
Még melegen megszórtam vaníliás porcukorral.
Vadszilvalekvár került bele, mert a lekvárállományból ez bizonyult némileg sütésállónak. Ugyan ez is kikukucskált itt-ott, de sebaj, maradt benne is.
Idén nem tudom, miből fogok lekvárt főzni- felénk majdnem minden gyümölcs elfagyott. Őszibarack lesz, de sárgabarack egy szem sem. Kénytelenek leszünk vásárolni...
Nagyon guszták lettek. Finom lehet ez a lekvár, a színe is nagyon szép. ☺
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Szeretjük ezt a lekvárt, kicsit savanyú,de van, hogy pont az illik a sütibe. Kiflibe meg különösen illik!
TörlésNagyon kívánatos ! Nem olyan régen sütöttem de bármikor megenném:)
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Még nálunk sem unja senki, pedig elég gyakran készül lekváros kifli.
TörlésSzépek!
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
Törlés