Csokis-mandulás keksz

Szeptember második hetében elkezdődött Leányzóm számára is az igazi egyetemi lét. Nagyon élvezi. Én kevésbé, mikor felcuccolva beköltöztettük Őt a fővárosba. Ott volt a gombóc a torkomban, de nem sírtam. Mert Hédi megígérte, hogy Ő minden hétvégén haza fog jönni. Lényegesen közelebb van, mint Fiam, így megteheti. Eddig tartja a szavát. Én meg minden hétvégén sütök-főzök, hogy biztos lehessek benne, gyermekem nem fog éhezni a következő napokban. Mindig készül valamilyen hosszasabban élvezhető apróság is. Ilyen ez a keksz is- egy hét múlva is biztosan finom lesz.


 Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 2 közepes tojás
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5-5 dkg fehér- és étcsokoládé
  • 5 dkg mandula, feldarabolva
Így készült:
A csokit és mandulát feldaraboltam.
A cukrot a margarinnal, majd a tojásokkal elkevertem. Belekerült a só, vaníliás cukor, liszt, sütőpor és elkevertem. Sűrű massza lesz belőle. Elvegyítettem benne a durvára darabolt csokit és mandulát is.
Néhány órát pihentettem, majd diónyi gombócokat hengergettem belőle, tepsibe pakoltam, nem túl közel egymáshoz és kissé le is lapítottam.
180 fokos sütőbe tettem sorra a tepsiket, s addig sütöttem, míg enyhén megpirul a teteje.

Szeretem az ilyen jellegű kekszeket készíteni, csak össze kell keverni, s a nyújtódeszkát sem kell elővenni hozzá. Roppanós, kekszállagú sütikéket kapunk, amit csoki és mandula helyett bármi kéznél lévő finomsággal lehet dúsítani: mazsola, más aszalt gyümölcs, dió...


6 megjegyzés:

  1. Finom kekszet készítettél leányzódnak nehogy éhezzen az elkövetkezendő héten:-)) Gondolom ha még fiad is otthon van akkor dupla ennyit sütsz bár ez a mennyiség is jó nagy adag lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Éva! Úgy bizony, ha mindkét gyereke hazalátogat, kétfelé pakolok, többet is sütök-főzök. Következő hétvégére készülhetek is! :-)

      Törlés
  2. Finom keksszel megpakolva mehet vissza az egyetemre Hédi 😊. Mondanám, hogy biztos sokáig eláll, de ez gyorsan el fog fogyni, ahogy nézem, hogy milyen guszták.
    A hétvégén én is készülök zabpelyhes kekszet sütni, ha finomra és szépre sikerülnek, hozom majd 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A csoporttársai már rá is kaptak a sütiire, így biztosan elfogy! :D

      Törlés
  3. Jó kis keksz recept, lopom is! :-)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...