Meggyes kókuszgolyó

 Úgy volt, hogy elmúlt hétvégén Fiam is hazajön, de megfázott, kicsi hőemelkedése is volt, így meggondolta magát, nehogy nekünk is hazahozzon valamit. Nem mintha nem lenne idehaza is egy-egy kis nátha, torokkaparás, rekedtség. De Ő vigyáz ránk. Viszont Leányzóm ígéretéhez híven minden hétvégén tiszteletét teszi szüleinél, így van, kire süssek-főzzek minden egyes szombat-vasárnapon. A sütést vasárnapra halasztottam, de hogy legyen előző napon is nassolni való, hempergettem egy adag kókuszgolyót, ezúttal meggyesen. 



Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 2 dl porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 dl meggylé
  • 1 dl tej
  • 1 fiola rumaroma
  • kis üveg magozott meggy
  • 5-6 dkg kókuszreszelék
Így készült:
A meggyet szűrőbe öntöttem.
A kekszet, porcukrot, kakaót, vajat összemorzsoltam, majd a meggylé, tej és rumaroma hozzáadásával összegyúrtam. 
Kis darabkákat szaggattam belőle, tenyeremben ellapítottam, 1-1 szem meggyet tettem a közepére, majd becsomagoltam, meggömbölygettem. Végül kókuszreszelékbe forgattam.

Szeretem ezeket a golyókat, vagy épp a kekszszalámit, gyorsan készülnek el, sütni sem kell, egyszerű alapanyagokból készülnek. S nem utolsó sorban finomak is.😋
A hétvégét pedig máris várom- itthon lesz mindenki! Legalábbis remélem, mert manapság semmi sem biztos...




4 megjegyzés:

  1. Ezt mi is szeretjük 😊. Nagyon guszták lettek, biztos gyorsan fogytak is. Én is szeretem csinálni és enni is, de most már rég volt, jó hogy eszembe juttattad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én is ritkán látok hozzá, pedig egyik leggyorsabb és legegyszerűbb édesség.

      Törlés
  2. Mi is szeretjük, és készül is elég gyakran. Ha nincs keksz, akkor megmaradt piskótából vagy szikkadt kalácsból. Bárhogyan finom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kalácsból még nem készítettem, de sütiszélekből igen. Régebb a levágott széleket fagyasztóba raktam, később elővettem, s meggolyóztam ez-az hozzáadásával. De ez is elmaradt, mint annyi minden. Évek óta a "tojásos néni" tyúkjai élvezik a széleket és maradékot.

      Törlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...