Mini pizzák


Fiam napokig célozgatott a pizzára, mire rászántam magam a készítésre. Azaz hogy nem kell nagy elszánás, mert szívesen készítem. Csak nem voltak olyanok s körülmények. Végül aztán minden a helyén volt ahhoz, hogy nekilássak. Dagasztás közben jött az ötlet, hogy ne a szokványos pizza legyen, hanem picurkák. Így jó sok széle van, mert mikor tepsiben sütöm, mindenki a sarkot keresi, ugyanis azon a legtöbb a ropogós rész:-)
Fele szalonnás-hagymás lett, másik felére 1-1 karika szalámi került.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • pizzaszósz
  • reszelt sajt
  • felvágott, zöldségek...
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. 
A lisztet tálba tettem, elvegyítettem a sóval. Mikor az élesztő felfutott, hozzáadtam a liszthez, s még annyi langyos vizet, hogy a tészta megfelelő keménységű legyen.
Végül beledagasztottam az olajat.
Letakarva hagytam kelni a tésztát.
Közben elkészítettem a pizzaszószt. Én így szoktam: sűrített paradicsomban elkeverek morzsolt oregánót, bazsalikomot, sót, borsot, esetleg fűszerpaprikát. Ha túl sűrű, házi paradicsomlével vagy házi ketchuppel javítom az állagát. Van, amikor olajon puhára párolt hagymával keverem.
Előkészítettem a feltétet: a sajtot lereszeltem, a szalonnát feldaraboltam, a zöldhagymát szintén, a szalámit felkarikáztam.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtottam. A legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágtam. Kissé meghúzgáltam őket, úgy pakoltam tepsibe.
Mindegyikre kentem egy kis szószt, szórtam rájuk sajtot, erre kerültek jó húsos szalonnadarabakák meg hagyma. Amire nem jutott szalonna, 1-1 szelet szalámi került.
180 fokon sütöttem ki őket.


Elég gyakran, legalább havonta egyszer sütök pizzát. A héten megint tervezem. Soha többet nem panaszkodok, hogy a gyerekeim válogatósak, a Keresztfiam után:-) De igyekszem a kedvére sütni-főzni. A pizzát tudom, hogy szereti, hisz mikor első alkalommal volt nálunk, a sorozatos kudarcélmények után a pizzával végül sikerült kedvére tennem:-)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki és biztos finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Csigabige! Mint Keresztfiam mondta: Ki ne szeretné a pizzát?

      Törlés
  2. A ropogós pizza a legjobb ;-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is férjem már napok óta mondogatja, hogy úgy enne pizzát, én meg mintha meg sem hallanám. :D Lehet hogy a kedvébe járok és készítek én is ilyen minipizzákat, hisz mi is a ropogós fajtát szeretjük. :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...