Mivel még mindig nincs két egyforma méretű őzgerincformám, püspökkenyérformában készült:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál kakaó+1 evőkanál tej felébe
A krémhez:
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál olaj
Így készült:
A tésztához a tojást a cukorral elkevertem, majd hozzáadtam az olajat, lisztet, sütőport, tejet és sima masszát kevertem belőle.
Felét kikent formába öntöttem, a másik felébe került a kakaó és 1 evőkanál tej. A kakaós masszát másik kikent formába borítottam.
180 fokon tűpróbáig sültek.
A krémhez a pudingporokat kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a többi tejet és állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben sokszor átkevertem.
A vajat a cukorral elvegyítettem, majd kanalanként hozzáadtam a pudingot.
A formában kisült tésztát kiborítottam (igencsak felpúposodott, ezért levágtam egyenesre a tetejét), mindkettőt vízszintesen három csíkra vágtam.
Összeraktam a krémmel oly módon, hogy két barna csík közé világos kerüljön, illetve fordítva.
A csokit gőz fölött felolvasztottam, majd bevontam vele a sütik tetejét, arra ösztökélve, hogy oldalt lefolyjon itt-ott.
Finom volt! Nem tudom, ki lehet az a Bogyi néni, de hálás köszönet neki az ötletért!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése