Szokásomhoz híven sütivel is készültem a "nagy" útra. Egyikük ez a kelt tésztájú sajtos-szalonnás csiga volt:
Hozzávalók:
- 20-25 dkg húsos szalonna (bacon)
- 0,5 dl olaj
- 1 kg liszt (fele rétesliszt)
- 2 teáskanál só
- 4 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 4 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl és 35 dkg reszelt sajt a töltelékhez
Így készült:
A szalonnát felkockáztam, az olajon ropogósra sütöttem.
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.
A lisztet, sót, margarint, a szalonna zsírját tálba tettem, összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojást és az élesztős tejet. Összegyúrtam. Kicsit lágynak találtam, ezért beledagasztottam még egy kevés lisztet.
A tésztát hagytam megkelni.
A megkelt tésztát két részre osztottam. Egyik felét hosszúkás téglalap alakúra nyújtottam, lekentem 1 evőkanál tejföllel, fele sajtot rászórtam, meg a szalonnakockák felét.
Feltekertem, szeletekre vágtam, tepsibe pakoltam. 180 fokos sütőbe tettem.
Míg sült, elkészítettem a tészta másik felét is, ebből is lett egy nagy tepsi csiga.
Finom volt, frissen igazán élvezhető, de még harmadnap is szívesen rágcsáltuk a maradékot. Mindössze annyi megjegyzést tettek rá, hogy lehetne benne több szalonnadarabka. Ennyi volt itthon, s ez is hirtelen ötlettől vezérelve került bele. Legközelebb több lesz! :-)
Finom volt, frissen igazán élvezhető, de még harmadnap is szívesen rágcsáltuk a maradékot. Mindössze annyi megjegyzést tettek rá, hogy lehetne benne több szalonnadarabka. Ennyi volt itthon, s ez is hirtelen ötlettől vezérelve került bele. Legközelebb több lesz! :-)
Gratulálok a Fiadnak, egy gonddal kevesebb :-) gondolom megy tovább valamilyen felsőfokú suliba....
VálaszTörlésFinomat sütöttél az útra, biztos gyorsan fogyott!
Köszönjük szépen! Ahogy mondod, nagy gond volt ez nekem. Szerintem én jobban izgultam, mint Gergő! :-)
Törlés