Télen-nyáron elkészíthető, finom gyümölcsös süti. Most ugyan nyáron sütöttem- néha a 30 fok sem tud megállítani-, de friss gyümölcs híján fagyasztottból vagy befőttből is finom.
Hozzávalók:
- 5 tojás (a sárgája a tésztához, a fehérje a habhoz)
- 12,5 dkg vaj
- 15 + 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 dl tejföl
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve
- gyümölcs (most őszibarack)
Így készült:
A tojások sárgáját elkevertem a puha vajjal és a 15 dkg cukorral. Ezután belekevertem a tejet, lisztet, sütőport, tejfölt, citromlét. Sima masszát kevertem belőle.
A masszát tepsibe simítom, rászórom a felaprított gyümölcsöt.
180 fokos sütőbe tettem a tepsit.
Közben a fehérjéket felvertem a 20 dkg cukorral.
Mikor a süti kész, rásimítom a habot, visszateszem a sütőbe, mérsékelve a hőfokot 100 fokra.
Mikor a hab pirulni kezdett, kivettem a sütőből.
Kihűlés után szeletelhető.
De finom lehetett ez a gyümölcsös habos édesség :-)
VálaszTörlésFinom volt, mégis maradt belőle egy csík, ami megszáradt. Ebben a melegben a süti sem fogy úgy, mint egyébként.
Törlés