Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 20 dkg zsír
- 1 dl tej
- 1,5-2 dkg élesztő
- 6 dkg cukor
- 3 tojássárga
A töltelékhez:
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 25 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Így készült:
A langyos tejben elkevertem a cukorból egy kiskanálnyit. Belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni.
Közben a liszthez adtam a sót, többi cukrot, elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a tojássárgákat és az élesztős tejet, összegyúrtam.
Két cipóra osztottam, letakarva félórányit pihentettem.
A tojásfehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral kemény habbá vertem. Hozzákevertem a kókuszt.
A cipókat egyenként vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam. Egyikre rákentem a töltelék felét, feltekertem, mint a kalácsot. Ujjnyi vastag szeletekre vágtam, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam. 175 fokon világosra sütöttem.
A tészta másik felével ugyanígy jártam el.
Én nagyon szeretek mindent, ami kókusszal készül. Ezeket a csigákat is. A család többi tagjának nem a szíve csücske, de azért ők is besegítenek az elfogyasztásába:-)
Nagyon szépek lettek, el tudom képzelni, milyen finom illat lengte be a konyhátokat! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Hankka!
TörlésLegközelebb nyugodtan szólj! Szívesen segítek, hogy elfogyjon! Imádom! :)
VálaszTörlésCsilla, gyere csak, még van néhány darab belőle:-)
TörlésNagyon szerettem ezeket a csigákat régen :-)
VálaszTörlésAnazar, akkor Neked is juttatok belőle, hogy most is szerethesd:-)
TörlésNekem a dédim készített ilyen csigákat és a lakodalmakban is mindig ilyenekre vadásztam :) Szépek lettek :)
VálaszTörlésJanka, köszönöm!
Törlés