Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta (2×50 dkg)
- 30 dkg trappista sajt
- 3-4 evőkanál tejföl
- felvágott (sonka, szalámi)
- 2 szál zöldhagyma
- só, bors
Így készült:
A kiolvadt leveles tésztát kinyújtottam, nem túl vékonyra. Tenyérnyi négyzetekre vágtam.
A sajtot lereszeltem, a felvágottat -sonka és szalámi is került bele, mindkettőből néhány szelet- apróra vágtam, a megmosott zöldhagymát szintén. Összekevertem, s annyi tejfölt adtam hozzá, hogy összefogja a tölteléket. Kevés sóval, borssal ízesítettem.
A négyzetek közepét kissé benyomtam, 1-1 teáskanálnyi tölteléket raktam a közepére.
180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a tésztaszélek szépen megpirultak.
A széleken a leveles tészta szépen felnőtt, a közepe pedig a sajt súlyától besüppedt. Mutatós is lett, meg finom is.
A töltelékbe sok mindent el tudok képzelni -aszalt paradicsomon nagyon gondolkodtam, de Férjuram nem díjazza-, de a sajtot ki nem hagynám. Akár többféle sajttal, husival, zöldségekkel, gombával... ízlés és képzelet szabhat határt a lehetőségeknek:-)
Ez szuper!Hétvégén ki kell próbálnom... :)) Köszi a receptet!
VálaszTörlésBelli, nagyon szívesen:-)
TörlésÖrülök, hogy tetszik, hát még, hogy ki is próbálod! Sok sikert hozzá!
Ezt jól kigondoltad :-) Igazán fincsi lehetett!
VálaszTörlésKatalin, köszönöm:-) Finom volt, rájártunk rendesen:-)
TörlésJól kiötölted- gyorsan finomat!
VálaszTörlésKöszönöm, Vicuska!
TörlésÍgy van, gyorsan finomat. Mi mindenre jó a leveles tészta:-)