Legyen bármi is, finom, azt mondta a család, készülhetne gyakrabban is.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 nagy fej hagyma
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
- paprika
- kis darab füstölt szalonna
- 1-1,5 kg krumpli
- kis csokor petrezselyemzöld
Így készült:
A hagymát felaprítottam, a zsíron megpároltam. Rádobtam a feldarabolt húst, sóztam, s fedő alatt majdnem puhára pároltam. Közben kevés vizet öntöttem alá. A szalonnát nagyobb darabokra vágva beledobtam, csak az íze végett, a végén ki is szedtem belőle. De lesütve is hozzá lehet tenni, a zsírját meg a pörcöket.
Közben a krumplit megpucoltam, hasábokra vágtam.
Mikor a hús majdnem puha, borsot, paprikát tettem rá, meg a krumplit. Annyi vizet öntöttem alá, amennyi majdnem ellepte.
Fedő alatt hagytam megfőni.
A felaprított petrezselyemzöldet a végén tettem bele.
Kiadós és finom étel. Biztos ahány ház, annyiféle tokány is készül. Én így készítem, így szeretjük.
Finom lehetett! Jó mondás, hogy ahány ház, annyi szokás, és ez így is van. Lényeg, hogy finom legyen, az hogy csíkokra vagy kockákra van vágva a hús, már szerintem sem annyira lényeges :-)
VálaszTörlésKatalin, tényleg finom, szeretjük. Tényleg mindenki másképp csinálja, én meg főleg! :-)
VálaszTörlés