Karfiolfasírt

Ahogy várható volt, megint itthonról tanulásra lettünk ítélve. Ami nem olyan nehéz, mint elsőként volt, mert már rutinosabbak vagyunk. Nem örültem neki, de találtam benne azért jót is: némi időmegtakarítással jár, hisz megspórolom a munkába készülődés, jövés-menés idejét. Nem fáradtan, semmire-sincs-már-kedvem érzéssel huppanok haza délután 3-4-kor, csupán lesétálok a konyhába és teszem a dolgom. Blogot írni is van kedvem. Tényleg! 

A karfiol az utóbbi időben ritka vendég lett nálunk. Nemrégiben épp ezért betettem egy szép nagy fejet a kosárba. Egy részét zöldséglevesbe csempésztem, a többi, némi tanakodás után, elkészült vacsorára krumplifasírt mintájára. Jégsalátával ettük, Leányzó pedig joghurttal- így is, úgy is finom volt.

 Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 tömlős sajt (10 dkg)
  • bors
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • teáskanálnyi morzsolt petrezselyem
  • olaj a sütéshez
Így készült:
A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem. ( A szárát eltettem, hétvégén belefőztem  húslevesbe.) Enyhén sós vízben félpuhára főztem.
Leszűrtem, villával darabosra nyomkodtam. Hozzáadtam a sajtot, tojást, fűszereket, lisztet. A sóval óvatosan kell bánni, mert az ételízesítő is sós. (Házi hiányában a bolti is jó, de abból kevesebb kell.) Elkevertem, végül annyi zsemlemorzsát kevertem még bele, hogy ne legyen lágy a massza.
Serpenyőben olajat melegítettem, mikor már serceg a belemártott massza, két kanállal galuskákat formáltam a karfiolból, az olajba pakoltam és mindkét felét aranysárgára sütöttem.
Ilyet még nem készítettem, de érdemes. Finom lett, jó étvággyal ettük. 
A gyerekek kisebb korukban a karfiolt sem szerették, mint annyi minden mást sem- ehhez is fel kellett nőniük. 😀 Legutóbb a káposztás tésztát is megkóstolták, azt mondták, ehető. De nem túl nagy elragadtatással. Nem baj, én szeretem.


5 megjegyzés:

  1. Finom lehetett, még nem ettünk ilyet, de biztos ízlene! A káposztás tészta pedig kimondottan kedvencünk 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Nekünk nagyon ízlett! :-)
      Nem vagyok tésztapárti, de a káposztásat kimondottan szeretem- mondhatni, kedvenc tésztám.

      Törlés
  2. Nagyon guszta! Már készítettem még régebben ízlett, de az utóbbi időben nem túl gyakran mert még annak is felment az ára!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :-) Hát igen, annak is felment az ára. Mint szép lassan mindennek...

      Törlés
  3. Még nem ettem karfiolfasírtot, szerintem sort kerítek rá, hogy ez változzon :)

    VálaszTörlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...