Lencsesaláta

 Nem eszünk gyakran lencsét, talán évi két-három alkalommal. Abból egyik szilveszter, aztán év közben valamikor Leányzó eszembe juttatja a főzeléket. Vagy levest. Ilyentájt talán úgy három éve ugyanúgy készítek salátát a felhasználásával. Szeretjük, egyszerű elkészíteni és kiadós. Itthon is marad, buliba is jut. Nem hiszem, hogy ez kell ahhoz, hogy gazdagok legyünk- sokkal inkább azt, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. De megnyugtatásképpen...😉

Előkerestem a tavalyi fotót róla:

Hozzávalók:

  • 1 csomag lencse (50 dkg)
  • 2-3 babérlevél
  • 4 főtt tojás
  • 20-25 dkg virsli
  • 1-2 fej hagyma
  • majonéz, tejföl
Így készül:
A lencsét bő, sós, babérleveles vízben megfőzöm, majd leszűröm, hagyom kihűlni.
Közben a tojást és virslit is megfőzöm.
A hagymát megpucolom, felkockázom. A virslit felkarikázom, a tojást kisebb darabokra vágom.
Összevegyítem a kihűlt lencsével, ha szükséges, sózom.
A majonézt (vagy házi, vagy 2-3 dl bolti) elkeverem egy evőkanál tejföllel, majd a salátára öntöm, átkeverem.

Virslit sem eszünk gyakran, ilyenkor is ebben a formában. 
Idén lefújta a család a lencsesalátát. Talán igazuk is van, mindenki megy valamerre, másnap meg jó lesz a korhelyleves, amit szintén újévre szoktam főzni. 
Itt írtam, hogyan készül a házi majonéz. 

9 megjegyzés:

  1. Jól néz ki finom lehet, én még nem csináltam ilyet. Mi általában levesnek és főzeléknek szoktuk enni a lencsét, évente többször is. A virslit is szeretjük főve, mustárral és ecetes tormával 😊.
    Jó bulizást, és BUÉK az egész családnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Mi szeretjük, jó hagymásan.
      Kellemes időtöltést kívánok Nektek is! Boldog új évet!

      Törlés
  2. Finom lehet salátának is . Tegnap láttam egy műsorban éppen ezt a salátát és elgondolkodtam hogy milyen finom lehet talán egyszer teszek egy próbát. Évek óta a főzelék változatát készítem de valahogy a gazdagság nem jön majd egyszer talán, helyette inkább az egészségünk maradjon továbbra is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, teljesen egyet értek veled! Ha egészség van, lesz minden más is... Boldog, nyugodt, egészségben töltött új évet kívánok Nektek!

      Törlés
  3. Jesszusom, ez hogy kerülhetett ide? Ezeknek semmi sem tabu? A más blogja?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végig sem olvastam, néhány sor után úgy döntöttem, ez arra sem méltó. Azért egy sebészorvostól többet várna az ember, mind fogalmazás, mind realitás terén.

      Törlés
  4. Ezért jobb, ha csak ellenőrzés után jelenhetnek meg a kommentek. Én is kaptam, elolvastam, rákerestem a neten...töröltem. Légy óvatos !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a figyelmeztetést! Én nem pazaroltam rá időt, hogy végigolvassam. Hogy átállítom-e a hozzászólásokat, még nem tudom. Elég rendszertelen a jelenlétem a blogon, így megeshet, hogy a hozzászólásokat napok múlva engedem megjelenni. Nem is tudom, mit akarnak elérni, főleg, hogy az első mondatával hiteltelenné válik...

      Törlés
  5. Titsil's Titsil Titsil and Titsil Color Treatment - Titanium
    Titsil Titsil. Titsil. Titsil is a new titanium hair trimmer as seen on tv one for the eye color and strength of aftershokz titanium Titsil, babyliss nano titanium flat iron a habanero pepper. The Titsil is one of our best-known ford edge titanium 2021 habanero peppers,  Rating: titanium nipple barbells 4.8 · ‎15 reviews · ‎$17.99

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...