Hozzávalók:
A laphoz:
- 7 tojásfehérje
- csipet só
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál víz
- 7 evőkanál liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- szögletes keksz
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 2+1 evőkanál kakaó
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Így készült:
A tojásfehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral felvertem. Hozzáadtam a vizet, kicsit még vertem a habot. Kanalanként hozzákevertem a lisztet (nem mértem púposan), a sütőport, végül a kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, s 180 fokon világosra sütöttem.
A krémhez a lisztet, kakaót, pudingport kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a többi tejet. Állandóan kavargatva sűrűre főztem. Beletördeltem a csokit, kevergettem, míg felolvadt.
Hagytam kihűlni, időnként közben átkavartam.
A vajat a cukorral elkevertem, majd hozzákanalaztam a kihűlt pudingot. Még egy evőkanál kakaót is kevertem bele.
Fele krémet a kókuszos lapra simítottam, kiraktam keksszel, rákentem a többi kémet.
A tetejét kakaóval szitáltam be.
Másnap szeleteltem.
Vendégeskedés közepette nem fotózgattam, de majdnem nem is maradt, mit. Egy kis darabka menekült meg, abból vágtam két szeletet s gyorsan megörökítettem.
De szeretem, hogy ilyen kreatív vagy!!!
VálaszTörlésIstenem, csokis!!! :) De szeretném. :)
VálaszTörlés