Nekem kedvenceim közé tartoznak a rakott káposzta és a székely gulyás is. Múlt héten készítettem az előbbit, Férjemmel jóízűen ettük, a gyerekeknek meg kérésükre hagytam rizses húst, azzal beérték. Pedig a káposzta a lényeg!
Hozzávalók:
- 60-70 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy fej hagyma
- kevés olaj
- 60 dkg darált hús
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- só, bors, paprika
- 1 bögre rizs (3 dl)
- 3-4 dl tejföl
Így készült:
A hagyma felét felaprítottam, kevés olajon megpároltam. A káposztáról leöntöttem a levét, hozzáadtam a hagymához. Kevés vizet öntöttem alá, s fedő alatt megpároltam. Időnként azért megkevertem, mert hajlamos odaégni.
Közben a hagyma másik felét is megpároltam, hozzáadtam a darált húst, sót, ételízesítőt, s morzsásra pároltam. Fűszereztem, beleborítottam a rizst és kétszeres mennyiségű vizet s lefedve hagytam készre főni.
Mikor minden megpárolódott, a tepsi alján elosztottam fele káposztát, erre került a rizses hús, újra káposzta s jó sok tejföl a tetejére.
Forró sütőbe tettem, s hagytam kissé megpirulni a tetejét. Frissen a legfinomabb, de másnap, újramelegítve is szívesen megeszem.
De guszta, én nagyon szeretném ezt :-) Minden káposztás ételt szeretek, és nyersen is jöhet :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Ugye, hogy finom? Nem tudom, az ifjúságnak miért ennyire más az ízlése...
Törlés