Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 28 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 40 dkg liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg dió
Így készült:
A diót egészben kis lángon, kavargatva megpörköltem. Ha hűlt egy kicsit, héját nagyjából lemorzsolva, késsel kisebb darabokra vágtam.
A vajat mikróban megolvasztottam, majd elkevertem a cukorral. Hozzáadtam a tojásokat, alaposan elkevertem, majd a kakaót, lisztet és szódabikarbónát. Végül belevegyítettem a feldarabolt csokit és a diódarabokat.
Néhány órára hideg helyre tettem a tésztát.
Pihenés után diónyi gömböket formáltam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam.
180 fokon kisütöttem. Mikor a tetejét kissé megnyomva már nem volt lágy, kivettem a sütőből, hogy ne száradjanak ki nagyon.
Finom harapnivalók lettek!
Legutóbb a Lidl-ben vettem kakaót, s annyira barna, hogy már-már fekete. Tényleg nagyon sötétre színezi a sütiket. Létezik ilyen sötét színű kakaó, vagy találjam gyanúsnak? A holland kakaó, amit legszívesebben használok, sem ennyire sötét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése