Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- kevés olaj
- só, bors, paprika keveréke
- 3 tojás
- 3-4 evőkanál liszt
- 25-30 dkg sajt
- 3 dl tejföl
Így készült:
A csirkemellet kicsontoztam, lapjában kettévágtam, így kaptam 8 nagy szeletet.
A tojásokat nagy csipet sóval felvertem, a lisztet is odakészítettem.
A sajtot megreszeltem.
Egy kis tepsi alját vékonyan kiolajoztam, s egy réteg reszelt sajttal szórtam be.
A hússzeleteket só, bors, paprika keverékével beszórtam, lisztben megforgattam, majd tojásban, s újra lisztben. A sajtra helyeztem, majd mellé a következő szeletet. Fele husi épp belepte a tepsi alját. Erre reszelt sajt és tejföl került, majd a maradék hússzeletek sózva, lisztbe-tojásba-lisztbe forgatva. Maradt egy kevés tojás, ráöntöttem. A maradék sajtot rászórtam, s a tetejére kentem a többi tejfölt.
180 fokos sütőbe tettem, s addig sütöttem, míg a teteje pirulni kezdett. A biztonság kedvéért villával meg is szurkáltam, puha volt már a hús.
Rizs készült hozzá.
Melegen kevésbé szépen, de kihűlve egész jól lehetett szeletelni.
Nekem, sajtimádónak igencsak ízlett. S nem csak finom, kiadós is. Háromszor ettünk belőle, de ha rántott hús készül ugyanennyi mennyiségből, már vasárnap estére írmagja sem maradt volna.:-)
Nagyon hasonló ételt én is szoktam készíteni, csak fokhagymásan. Egy kb 80-as évekbeli Magyar Konyha újságban béztem ki a receptet anno. Finom!!!
VálaszTörlésÉn már nem is emlékszem, honnan a recept... Most emlékezetből készült, s az sem kizárt, hogy régebb fokhagyma is került bele. Legközelebb minden esetre lesz benne! :-)
TörlésIlyet én is szoktam készíteni, nagyon szeretjük. A csirkemell nálunk is nyerő, elég sok fogy belőle :-) Guszták a szeleteid!
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Nem hiába ilyen népszerű ez a recept, mert tényleg csak szeretni lehet!
Törlés