Rákerestem interneten, megnéztem jó néhány receptet, aztán hozzáláttam, innen is, onnan is belecsempészve a szimpatikus részleteket.
Hozzávalók, a főzelékhez:
- 6 nagyobb krumpli
- só
- 1-1 mokkáskanál morzsolt majoránna és petrezselyem
- 1 teáskanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál liszt
- 4-5 evőkanál olaj
- kevés pirospaprika
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál almaecet
Így készült:
A krumplit megpucoltam, megmostam, karikákra vágtam. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, s a sóval (ne legyen sok, az ételízesítő is sós, inkább a végén tegyünk még bele, mint elsózzuk) és ételízesítővel főni tettem. A zöldfűszereket is beletettem.
Mikor a krumpli megfőtt, a lisztből és olajból rántást készítettem: elkevertem a kettőt, s kis lángon sűrűn kevergetve enyhén megpirítottam. Beleborítottam a krumplis edénybe, miközben kevergettem. Hozzáadtam a tejfölt is, elkevertem, s mikor felfőtt, kész is. A végén tettem bele az ecetet, s ha szükséges, még sót.
(A fasírt ugyanígy készült.)
A krumpli alaposan szétfőtt, mire elkészült, korábban kellett volna készíteni a rántást. Az íze jó lett, ha nem is túl gyakran, de néha fogom készíteni, úgy évente egyszer... 😀 Amúgy sem sűrűn főzök főzelékeket.
Szívesen beállítanék egy tányérral... nagyon szeretem! :-)
VálaszTörlésÉn pedig szívesen látlak! :-)
Törlés