Hozzávalók:
- tehén- és juhtúró vegyesen (25-30 dkg összesen)
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só és bors
- 1 fej hagyma
- 1 paprika
- néhány szál metélőhagyma, oregánó, petrezselyemlevél, kapor, bazsalikom
Így készült:
A hagymát és paprikát apró kockákra vágtam.
A túrókat villával áttörtem, elkevertem a tejföllel és hagymával-paprikával.
A fűszereket megmostam, felaprítottam, hozzákevertem a túróhoz.
Friss házi kenyérre kenve ettük, paradicsommal.
A kenyér ezúttal a lehető legegyszerűbb: csak liszt, víz, élesztő, só, pici olaj. Géppel dagasztottam, kétszer átgyúrtam- erre a lépésre nincs mindig idő, de most közben más is sült a sütőben, így bevetettem.
Leányzóm azt mondta, körözöttre emlékezteti a kence. Némileg igen, csak más a fűszerezése. És így is finom! 😊
Óh, ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm, finom volt! :-)
TörlésFinom túrókrémet készítettél. Milyen jó, hogy még vannak friss zöldfűszereid 😀.
VálaszTörlésNálunk is kevés kenyér fogy, szeleteltet szoktunk venni, aztán megy be a mélyhűtőbe, és amikor kevés kell, csak 1-2 szeletet is tudunk kivenni.
Nagyon szép lett amit sütöttél, én soha nem sütök, mert a gáztűzhelyem nem igazán szereti 😀. Régebben próbálkoztunk vele, de kiszáradt, kívül nagyon megsült, belül sületlen maradt. Így maradt a jól bevált pékségből a pityókás kenyér 😀.
Köszönöm! Még akad a kertben, még szép zöld a fűszerkert. De ez a túrókrém nem most készült, korábban megírt bejegyzést tettem közzé. Így a leírtak nem mindig időszerűek...
TörlésÉn szeretek kenyeret sütni, hol ilyet, hol olyat, de azért boltit is eszünk. Ma is vettem egyet hazafele, hogy ne kelljen ma is sütni. Majd hétvégén.