Helyette ilyet sütöttem. Ez is lekváros, de közel sem kifli. Azért finomak voltak, nekem legalábbis ízlett. Azt hiszem, a nyaralás során én pusztítottam el java részét.
Találtam a kamrában celofánnal lekötözött, mintegy felére apadt-keményedett őszibarackdzsemet. Ez került bele, biztos voltam benne, hogy ez nem fog kifolyni.
Hozzávalók:- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 2 dl tejföl+ 2 evőkanál
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- lekvár tölteni (két kis üveggel elfogyott)
- porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet a sóval és sütőporral elvegyítettem, elmorzsoltam a zsírral, majd összegyúrtam annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. A 2 dl-hez nekem kellett még két nagy evőkanállal. A tészta könnyen gyúrható legyen.
Fél órányi pihentetés után két részre osztottam, felét kinyújtottam, téglalap alakúra. Közel a széléhez pakoltam egy csík lekvárt, amit felsodortam, azaz becsomagoltam a lekvárcsíkot úgy, hogy fedjék egymást a tésztaszélek. A tésztát elvágtam, a csíkot tepsibe tettem- tepsi hosszúságúra szabva. Újabb lekvárcsík következett, becsomagoltam- míg elfogyott a tészta. Feléből három lekváros csíkot sikerült tekercselni.
A tepsibe felvágtam éles késsel kis darabokra, így került a sütőbe.
Míg sült, a tészta másik felével ugyanígy jártam el.
Még melegen porcukorral szórtam be.
Idén megint az a terv, hogy üstben főzünk szilvalekvárt- évek óta tervezzük, de eddig nem tudtuk összehangolni a szabadidőnket - mindegyikünkét- a szilvaéréssel. Idén talán... Vagy úgy lesz, aki jön, lesz, lekvárt mindenképp főzünk. 😉
Nagyon guszta. Ezzel a lekvárral is biztos nagyon finom de valóban sűrű szilvalekvárral lenne a tuti. Tervezek én is szilvalekvárt is készíteni persze nem üstbe pedig az az igazi, de azt mondják abból is kevés lesz és az is drága.Pozitívan gondolok rá és reménykedem hogy tévednek:)
VálaszTörlésKöszönöm! :-) A szilvalekvár utolérhetetlen... Nekem kedvencem. Nem tudom, hogy alakul majd a szilva ára, de sárgabaracklekvárt is az ára miatt nem főztem. Van még tavalyról. Aztán jövőre hátha terem a saját fánk...
Törlés