Folyton abba a hibába esek, hogy nem tervezem meg előre, mit fogok főzni, hanem nagybevásárlásnál a listán lévők mellett még ezt-azt bedobálok a szekérbe, hogy majd lesz belőle valami. Így esett ez a két csomag túróval is- hát nem lett belőle semmi. Szerencsére időben kezem ügyébe akadt, s mivel épp nem volt alkalmam 1-2 napon belül felhasználni, betettem a fagyasztóba. Úgy két hét múlva halásztam elő- nem először járok így, tudom, hogy kiolvadás után egész jól fog viselkedni a túró. Egyikből sós lett, másik egy finom süti tölteléke lett.
A receptet egy kis újságban találtam, ami régóta van arra az oldalra kinyitva. Épp tegnap raktam rendet a tengernyi receptes folyóirat között, így ki tudja, hova keveredett a félretett recept... Nem forgatom fel újra az egészet, ha kezem ügyébe akad, pótolom a mulasztást.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 3 tojássárga
- 1 evőkanál tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- a befőtt leve kiegészítve vízzel 3 dl-re
- 1 evőkanál cukor (illetve ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 50 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál gríz
- 3 tojásfehérje
- csipet só
A tetejét be lehet szórni porcukorral, a látványnak jót tesz, viszont a kilóknak kevésbé. Mondjuk ennyi süti után nem az az egy szeletre jutó csipetnyi porcukor fogja betenni az ajtót! 😀
Uhh, milyen guszta szeletek lettek! :) Bárcsak elemelhetnék 1-2 szeletet a tányérról.;)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-) A vendégem vagy, akár több szeletre is! :-)
TörlésÉn is szívesen elemelnék belőle, nagyon finom lehetett. A túró és a meggy jól megvannak egymás mellett 😁.
VálaszTörlésKatalin, Téged is szívesen látlak! :-)
TörlésEbből én rögtön két szeletet emelnék el. 😁 Nagyon szeretem a túrós sütiket, meggyel együtt pedig még jobb!
VálaszTörlésLegyen, üljük körül azt a tányért! :-)
Törlés