Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 3 evőkanál joghurt
- 10-10 dkg cukrozott narancs- és citromhéj
- 1-1 maréknyi mazsola, vagdalt dió, aszalt füge
- 20 dkg marcipán
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 mokkáskanál mézesfűszer
- 5-6 dkg vaj és porcukor a tetejére
Így készült:
A túrót villával áttörtem, elkevertem a tojásokkal és cukorral, puha vajjal. Hozzáadtam a lisztet és sütőport, s mivel úgy gondoltam, túl kemény lesz a massza, tettem bele joghurtot is. Ezután kevertem bele a sok finomságot: diót, cukrozott héjakat, aszalt gyümölcsöket, fűszereket. A marcipánt belereszeltem, s alaposan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, s 180 fokon sütöttem. Addig, míg enyhén megpirult a teteje, de a biztonság kedvéért tűpróbát is végeztem.
Még azon forrón lekentem a tetejét olvasztott vajjal s beszórtam porcukorral.
Ennyi finomságtól csakis jó lehet a végeredmény. Az is, de a belecsempészett joghurt ellenére sűrűbb, szárazabb, kalácsállagú, pedig kevert sütemény jelleget vártam tőle. De ezt csak az én elvárásom volt, így volt jó, amilyen lett.