Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- 3 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 55 dkg liszt
A krémhez:
- 8 dl tej
- 2 csomag csokis pudingpor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor + 18 dkg
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Így készült:
A tésztához a tojást elkevertem a cukorral, majd hozzáadtam a megolvasztott margarint, a tejet, mézet, s alaposan elkevertem. Hozzákevertem a lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrtam a tésztát. Kicsit lágynak találtam, ezért még kevés lisztet gyúrtam hozzá.
A tésztát 4 részre osztottam, kinyújtottam, nagy tepsi hátán sorra kisütöttem a lapokat. Még most sem vagyok profi a lapok nyújtásában, de a tepsi hátán igazgatok még rajta, innen levágok, odatoldok, hogy azért formásak legyenek.
A krémhez a pudingporokat, púpos evőkanállal mért lisztet, kakaót elkevertem előbb kevés tejben, majd a többi tej fokozatos hozzáadásával simára kevertem. Egy evőkanál cukorral együtt kavargatva sűrűre főztem.
Hűlni hagytam, közben gyakran átkevertem.
A vajat a 18 dkg cukorral elkevertem, majd kanalanként hozzákevertem a közben kihűlt pudingot.
A lapokat megtöltöttem a krémmel.
A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztottam, bevontam vele a sütit.
Másnapra megpuhult, szépen lehetett szeletelni.
Nem is tudom, hogy régebben miért nem kedveltem a mézes sütiket. Éppen ezért sokáig nem is készítettem. Aztán egyszer nosztalgikus hangulatban lévén, megsütöttem Anyukám régi mézesét, azt a középen lekváros grízkrémeset. S rájöttem, hogy mégis szeretem. A család is. Ahogy ezt a sütit is. Fiam, ahányszor lejött egy-egy szeletért, mindig megjegyezte: Anya, ez finom!
Én mindig is kedveltem a mézeseket! :D Előbb-utóbb meg is sütöm az "Anya, ez finom!" csokis mézesedet.
VálaszTörlés:-) Sok sikert hozzá! Pikk-pakk itt vannak az ünnepek, adódik alkalom mézesek és krémesek sütésére...
TörlésCsodásan néz ki! :) Milyen finom lehet! :) Szeretem a mézes lapokból álló sütiket.
VálaszTörlés