Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 3 tojás
- 1 mokkáskanál fahéj (eredetileg nincs benne)
A töltelékhez:
- 1 vödör tejföl (800 g)
- 20 dkg cukor
Így készült:
A tésztához valókat összegyúrtam. Kicsit ragacsos tészta lett, de lisztezett lapítón hagyta magát kezelni.
4 részre osztottam, mindegyiket tepsi méretűre nyújtottam, tepsi hátán sorra kisültek.
A tejfölt a cukorral elkevertem, s megtöltöttem vele a lapokat. A tetejére is került egy réteg édes tejföl.
Másnapra jól átpuhult a süti, s szépen lehetett szeletelni.
(Recept innen, kisebb változtatásokkal) . Eredetileg kétszer ennyi tejföl kéne bele, de lehetetlenség lett volna belekenni, mert folyt le. Lehet, tejfölfüggő? De így is finom volt. Egyszerűnek is mondanám, ha nem kéne lapokat nyújtani. Biztos, van , akinek nem okoz gondot, de nekem még mindig. Azért megoldom, tepsi hátán igazgatom, toldom-foldom, s süti lesz belőle a végén. :-)
Hello Gerdi.Ezt a sütit én már csináltam torta formájában. A tejföl a sűrűb fajta kel hogy legyen a másik titok pedig a tejfeles vödörböl kanálal az alyáig kiszedni belőle és hagyni egy éjszakát ide kifojik a savó amit ki kel önteni. Igy kevesebb nedveség lesz bene és sűrűb krémünk lesz.
VálaszTörlésSzia Daniela! Köszönöm szépen a csepegtetős ötletet! Be fogom vetni, mert annyira ízlett ez a süti, hogy biztosan fogom még sütni! Akár torta formájában is! :-)
TörlésNagyon jól néz ki, jó hogy a tetejére is tettél a tejfölből. Én elképzelni sem tudom, hogy hogy tud olyan sűrű lenni a töltelék, hogy szépen megmaradjon a lapok között. De minden esetre ügyesen megoldottad :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! A bolti tejfölök a vödörben -mert szinte mindig ilyet veszek- jó sűrűnek tűnnek, de amint kiveszek belőle egy kanállal, a helyén hamarosan világos folyadék gyűlik. Tehát csak látszat... Daniela viszont jó ötletet adott.
Törlés