Ez a süti hasonlít Anyukám hamis dobos receptjéhez -amit valamikor régen sütöttem, de a blogon még nem szerepelteti magát-. De csak némileg az összetevőit tekintve, az ízemlék közel sem jelentkezett. De azért finom volt! :-) Sőt, a családnak nagyon is ízlett! Ideje lenne újra sütni- ugyanis nem mostanság készült.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12,5 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 dl tej
A krémhez:
- 25 dkg cukor
- 9 dl tej
- 8 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- + maréknyi darált dió a tetejére
Így készült:
A lapokhoz a lisztet, szódabikarbónát elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a cukrot, mézet, tojásokat és tejet. Összegyúrtam. Ha nem állna össze, még pici tejet lehet hozzáadni.
4 részre osztottam. Mindegyiket tepsi méretűre nyújtottam (nagy tepsin, 28×34 cm-esen sütöttem), s tepsi hátán sorra 180 fokon világosra sütöttem őket. Hamar sül, figyelni kell rá.
A krémhez a cukrot előbb kis lángon karamellizáltam. Mikor már szép világosbarna s egynemű, felöntöttem 2 dl tejjel a kimért 9-ből, s hagytam addig főni kis lángon, míg a cukor feloldódott. Közben a lisztet előbb kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam fokozatosan a többit is. Hozzáöntöttem a karamellhez, s állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben gyakran megkevergettem.
Kanalanként hozzákevertem a vajhoz.
A lapokat megtöltöttem a krémmel úgy, hogy a tetejére is maradjon egy réteg.
Darált dióval szórtam be a tetejét.
Másnapra jól átpuhul, s szépen szeletelhető.
A lapokhoz a lisztet, szódabikarbónát elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a cukrot, mézet, tojásokat és tejet. Összegyúrtam. Ha nem állna össze, még pici tejet lehet hozzáadni.
4 részre osztottam. Mindegyiket tepsi méretűre nyújtottam (nagy tepsin, 28×34 cm-esen sütöttem), s tepsi hátán sorra 180 fokon világosra sütöttem őket. Hamar sül, figyelni kell rá.
A krémhez a cukrot előbb kis lángon karamellizáltam. Mikor már szép világosbarna s egynemű, felöntöttem 2 dl tejjel a kimért 9-ből, s hagytam addig főni kis lángon, míg a cukor feloldódott. Közben a lisztet előbb kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam fokozatosan a többit is. Hozzáöntöttem a karamellhez, s állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben gyakran megkevergettem.
Kanalanként hozzákevertem a vajhoz.
A lapokat megtöltöttem a krémmel úgy, hogy a tetejére is maradjon egy réteg.
Darált dióval szórtam be a tetejét.
Másnapra jól átpuhul, s szépen szeletelhető.
Recept forrása, némi átalakítással: Nők Lapja Konyha Desszert, III. évfolyam, 1. szám.
Nekem egyik legnagyobb kedvencem ez a süti, örülök, hogy megosztottad, mostanában nem sütöttem.
VálaszTörlésNálunk is kapós sütemény! Következő hétvégére tervezem újrasütni, majd gondolok Rád is! :-)
TörlésNagyon szép guszta szeletek, hasonló mézes krémest én is sütöttem egyszer. Jól jönne most a tiédből egy két szelet :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Ebből bármikor jöhet! :-)
TörlésNagyon vonzó olyan amit bármikor szívesen falatoznék!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Én is így vagyok vele! :-)
TörlésMegsutottem, nagyon finom lett.
VálaszTörlésEnnek igazán örülök! Nálunk is mindenki szereti ezt a sütit. :-)
Törlés