- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- csipet só
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 1 kg sajtkrém
- 20 dkg cukor
- 2 citrom lereszelt héja + 1 citrom kicsavart leve
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
Így készült:
A tésztához előbb elmorzsoltam a lisztet a margarinnal, majd hozzáadva a többit, összegyúrtam.
A tésztát egy órányit pihenni hagytam, majd két fele osztottam.
A sajtkrémet elkevertem a cukorral, tojásokkal, liszttel, a citromok héjával és egyik kicsavart levével.
A tészta egyik felét kinyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Ráöntöttem a tölteléket.
180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a teteje kissé megbarnult.
A tészta másik felét másik tepsibe tettem, meggydzsemmel vastagon megkentem s túrós krém került rá, úgy sütöttem meg.
Előbb le sem akartam fotózni, aztán látva sikerét, mégis kattintottam néhányat. Akkor álljon itt a töltelék receptje is:
- 30 dkg túró
- 4 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál gríz
- 5-6 dkg mazsola
- 2 tojás
- 1 üveg meggydzsem
A belevalókat összekevertem, s a dzsemmel megkent lapra simítottam, így sült ki.
Arról, hogy melyik a finomabb, megoszlottak a vélemények. Volt, akinek ez a hirtelen összedobott, meggydzsemes ízlett jobban, volt, akinek az elsőként tervezett. Nálam is az utóbbi vezet, de csak hangyányival! :-)