Hihetetlen, de vége a naptári nyárnak, vakációnak, meg a szabadságnak. Kicsit nyűgös is vagyok tőle, ma nem igazán van semmihez sem kedvem. Pedig ott a nagy halom vasalatlan (ez az a házimunka, amit nagyon bírok hanyagolni), meg az iskolai előkészületek. Leányzóm ötödikes, Fiam nyolcadikos lesz. Na ettől is libabőrös vagyok. De majd csak túléljük valahogy ezt is...
Finomabb téma: ez a sütés nélküli finomság tegnap készült, annak apropóján, hogy éppen nálunk volt Hédi keresztapja, aki egyben Férjem nagyon jó barátja. Neki holnap szülinapja lesz, s megelőlegeztük a tortát, meg a köszöntést.
Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 2-3 őszibarack
- 6 dl őszibarackos joghurt
- 1 csomag zselatin (20 g)
- 1 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl Hulala
Így készült:
A tortaformát (27 cm átmérőjű) kibéleltem fóliával úgy, hogy majd be lehessen csomagolni vele a sütit. Az alját kiraktam szeletekre vágott sárgabarackkal.
A Hulalát a vaníliás cukorral keményre vertem.
A zselatint a vízzel együtt melegíteni kezdtem, nagyon kis lángon. Addig kavargattam közben, míg a zselatin feloldódott. nem szabad forrnia.
A joghurtot elkevertem a feloldott zselatinnal, majd több részletben hozzáadtam a habot.
Fele tölteléket a barackra simítottam, kiraktam babapiskótával, erre került a töltelék másik fele, s befedtem babapiskótával.
Ráborítottam a fóliát, s hűtőbe tettem.
5-6 óra múlva kiborítottam egy tányérra úgy, hogy az alja legyen a teteje.
Délelőtt készült, este vettem elő, de el kellett volna készítenem előző nap, mert a piskóta nem puhult meg teljesen. De a töltelék megdermedt rendesen.
Cukor nem került bele, meg elég édesnek találtam, hisz a Hulala eleve édes. Természetesen készülhet tejszínnel, sőt ajánlott azzal készíteni, akkor kerülhet bele ízlés szerint 2-3 evőkanál cukor.