Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 3 tojás
- 1 mokkáskanál fahéj (eredetileg nincs benne)
A töltelékhez:
- 1 vödör tejföl (800 g)
- 20 dkg cukor
Így készült:
A tésztához valókat összegyúrtam. Kicsit ragacsos tészta lett, de lisztezett lapítón hagyta magát kezelni.
4 részre osztottam, mindegyiket tepsi méretűre nyújtottam, tepsi hátán sorra kisültek.
A tejfölt a cukorral elkevertem, s megtöltöttem vele a lapokat. A tetejére is került egy réteg édes tejföl.
Másnapra jól átpuhult a süti, s szépen lehetett szeletelni.
(Recept innen, kisebb változtatásokkal) . Eredetileg kétszer ennyi tejföl kéne bele, de lehetetlenség lett volna belekenni, mert folyt le. Lehet, tejfölfüggő? De így is finom volt. Egyszerűnek is mondanám, ha nem kéne lapokat nyújtani. Biztos, van , akinek nem okoz gondot, de nekem még mindig. Azért megoldom, tepsi hátán igazgatom, toldom-foldom, s süti lesz belőle a végén. :-)