Reméltem, hogy ezúttal sikerül tartani a lépést, de már megint többet sütöttem, mint amennyi időm s energiám volt a számítógép előtt ülni. Ez a süti még a múlt hét előtti szülinapi zsúrra készült, de abból legalább az utolsó:-)
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 kiskanál só
- 3,5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 2 tojás
- virsli (22-25 db.)
- mustár
- ketchup
- reszelt sajt
Így készült:
A tej felét megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni.
A lisztben elkevertem a sót, elmorzsoltam benne a margarint. Hozzáadtam a tojást, élesztős tejet, s még annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Nekem még 2 dl kellett. Megdagasztottam.
Letakarva megkelesztettem, kb. egy óra alatt.
A virsliket kettévágtam.
Két részre osztottam a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán egyik részt kinyújtottam, tenyérnyi négyzetekre vágtam. Keresztben 1-1 csík ketchupot nyomtam rá, ráhelyeztem 1-1 darab virslit, s a két szemben lévő sarkot felhajtottam, a felsőt kissé oda is nyomtam, hogy ne nyíljon szét sülés közben. Tepsibe helyeztem, kevés reszelt sajtot szórtam mindegyikre.
Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
A tészta második felét szintén kinyújtottam, ezekre mustárt tettem, egyébként ugyanúgy jártam el velük.
A gyerekseregnek nagyon ízlett, jóízűen falatoztak belőle. A mustáros nekem is ínyemre való volt, a ketchupost meg sem kóstoltam, az nem az én műfajom.