Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 25 dkg zsír
- 1 dl (házi) tej
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 nagy tojás
- szilvalekvár tölteni
- porcukor beforgatni
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.
A lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a tojást, élesztős tejet s összegyúrtam. Nekem összeállt a tészta, de ha szükséges, még lehet bele tenni tejet.
30 perc pihentetés után a tésztát 9 gombócra osztottam. Mindegyiket vékony koronggá nyújtottam, előbb kettőbe, majd még kettőbe vágtam, aztán ezeket is feleztem. Így 8 szeletkét kaptam. A széles végére lekvárt raktam, felsodortam, meghajlítottam. Arra figyeltem, hogy amikor tepsire raktam, a tésztavég a kifli alá kerüljön, ne nyíljon majd ki.
180 fokon addig sütöttem, míg pirulni kezdett.
Még azon forrón porcukorba forgattam.
Finoman omlós, mégis puha kiflik lettek.
Ha kevesebb gombócra osztjuk a tésztát, nagyobb kiflik lesznek belőle, de én jobban szeretem az aprócskákat.
Ó, ezeket a kiflicskéket én is nagyon szeretem, bármennyit képes vagyok megenni. :D Nagyon kis guszták lettek! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Okki!
TörlésDe jó ez is!!!!
VálaszTörlésVicuska, köszönöm!
TörlésEn is kerek!
VálaszTörlésTimea, hogy ne kapnál, küldöm is:-)
TörlésFenséges! Van is itthon szilvalekvárom, amolyan igazi, üstben főtt... ;-)
VálaszTörlésKöszönöm, Zsuzsa! Én lassan azt kell mondjam, hogy volt igazi, üstben főtt szilvalekvárom... Pótolni kéne a készletet:-)
TörlésKedves Gerdi!
VálaszTörlésEzt választottam az első édes sütimnek Tőled! El sem tudom mondani mennyire finom!!!Nagyon vissza kell fognom magam, hogy most sütés után ne egyem degeszre magam ebből!:)
Köszönöm a receptet!Ez biztos rendszeres sütink lesz!
Zsuzsi
UI: Most találtam a pipi muffinodat, úgyhogy este az lesz a vacsi!;)
Ennyi pozitív komment után mit lehet tenni ? Meg fogom sütni !
VálaszTörlés:-) Ennek igazán örülök! Sok sikert hozzá! Én is kedvet kaptam hozzá most hirtelen. Vasárnapra jó lesz, a Börzsönyben túrázás közben! :-)
Törlés